Välkommen

Vekseliina
onsdag 20 juli 2011 , 00:52

© Julia
(Man får inte använda bilderna fastän det inte står något på dem, de är mina punktslut!)
Var till Katja (det är tack vare henne jag kärde känna Leroy och Leroy var där ifjol och året för det) och red hennes häst, Leroy livs största kärlek ;), Veksaliina. Katja red den hennes vänninas häst, som står i hennes stall över sommaren. Båda de hästarna är också gamlingar, Liina är 20 och den andra hästen, Elmeri, är 21, men pigga och glada är de med.

Vi for ut på en ordentlig ridtur, inget imot de ridturer vi gjort tidigare år, men iallafall. Liina är en sån häst att hon testar hemskt mycket nya ryttare, har ridit henne ett par gånger för, men idag var det första gången vi fick ta en ganska livlig diskussion hurvida vi ska fortsätta turen eller inte. Jag vann. På hemvägen tänkte hon fara iväg i full galopp när vi skulle galoppera, men fick övertalat henne om att så bråttom har vi inte. Men på hela hemvägen hade hon på en växel höger och minsta lilla skänkel betydde trav för henne så fick man jobba ett tag förrän man fick henne i skritt igen.

Men Liina är nog en riktigt trevlig häst att rida, bara hon är på gott huör. Känslig är hon, bara hon vill, mycket fart, härliga gångarter, så bär hon sig riktigt fint och är lätt i munnen.

När vi kom tillbaka till stallet så var båda hästarna genomsvettiga, Liinas schabrak var också alldeles genomvåt av svett. Så vi spolade ju förståss av dem och det uppskatades av hästarna. I hagen så väntade ny hugget björk ris på dem, så de hade så fullt upp med att äta det så vi hann mocka stallet förrän de rullat sig, båda rullar sig vanligtvist genast.

Här är några bilder från ifjol på Liina :)

© Julia
(Man får inte använda bilderna fastän det inte står något på dem, de är mina punktslut!)

© Julia
(Man får inte använda bilderna fastän det inte står något på dem, de är mina punktslut!)

Etiketter: ,



1 kommentarer:

Anonymous Ida

Jättefin häst! :)

20 juli 2011 kl. 16:49

 

Skicka en kommentar

<< Tillbaka till bloggen

äldre inlägg