Välkommen

Ridhuset 7 dagar i veckan
torsdag 17 mars 2011 , 09:02

Vissa ryttare rider alltid i ridhuset. Det är alltid dressyr eller hoppning som gäller. Varje dag rider man runt, runt på sammas spår. Hästarna  blir kanske svåra att få fram eller så hoppar de till vid minsta oljud. Rida ut kan man absolut inte, hästen blir ju som tokig och sticker iväg isåfall. Och inte kan man ha ut hästarna i hagen mer än ett par timmar om dagen, de blir ju smutsiga och börjar frysa...

Jag tycker att det är helt totalt fel att bara rida i ridhuset hela tiden. Ridbanan är inte mycket bättre. Hästarna älskar att komma ut och se sig omkring, det stimulerar deras sinnen. Enligt mig kan man hellre rida ut flera dagar i veckan än vad man rider i ridhus eller på ridbana. Då blir hästen piggare och arbetsvilligare på ridbanan också, när den fått göra annat emellanåt.

Problemet med hästar som blir som tokiga ute och som är rädda för allt är helt enkelt att de har varit ute i terräng för lite och behöver vänjas vid det. Ta med en trygg kompis och gå på promenader först! Alla hästar blir inte bombsäkra hästar som man kan rida ut ensam barbacka på, men en häst att rida ut på får man nog. Sedan kan man utnyttja backar och skogen för klättring, man kan rida serpentiner runt träd, göra öppnor längs vägarna, träna tempoväxlingar and you name it!

Det värsta av allt är ändå hästar som endast går ute några timmar och då har på sig så mycket täcken att de ser dubbelt större ut. Att få gå i en tillräckligt stor hage och gärna med andra hästar, det tycker jag att alla hästar ska få. Även på vintern när det är -20 grader kallt.

Hästar är inte ens skapta för att rida på. Men de är absolut inte skapta för att stå stilla hela dygnet och sedan ridas runt, runt på ett fyrkantspår.

Etiketter: ,



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Tillbaka till bloggen

äldre inlägg