Välkommen

Veckans tema: Ryttarens träning
lördag 29 januari 2011 , 12:44

Något som många andra har skrivit om och som verkar vara väldigt diskuterat just nu är hur ryttaren ska träna. Överlag är det ju trendigt att man springer på gym och joggar och tränar just nu. Vi kunde ju alltså förstås inte låta bli att ha Ryttarens träning som veckans tema.

Jag tycker att när man rider så tränar man ju de flesta musklerna man behöver då. Självklart är det ju ändå viktigt med mångsidig träning. Magmusklerna är ju viktiga vid ridning, men då ska man komma ihåg att träna ryggen också så att musklerna är i balans. Så att träna "korsetten" skulle man väl kunna tänka sig vara viktigast eftersom den påverkar hållningen och magmusklerna alltid behövs :)
Överlag tycker jag att som hästintresserad är det inte så viktigt att springa på gym dagarna i ända, gör lite stallarbete i stället! När man mockar, bär vatten, flyttar omkring höbalar osv. så tränar man ju också fast man inte tänker på det!
Sedan så finns det ju saker man kan göra som ökar vighet och kroppskontroll, yoga eller liknande. Att bara stretcha varje dag är redan en bra grej som man snabbt och enkelt kan göra och som gör en smidigare.

Själv så är jag inte speciellt träningsinriktad och gymmar inte. Jag dansar en timme i veckan och försöker fara ut på långlänk en gång i veckan. Resten får ridning och stallarbete ta hand om :)

Vad tycker ni?

Etiketter: ,



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Tillbaka till bloggen

äldre inlägg